Quantcast RPM issue & starting issue - Ford Truck Club Forum




Home






Forum






Gallery






Garage






Blog






Arcade






Settings






New Posts






TOTM






Vote




Remember Me?
       Join for free!




Search






How-To's






Unanswered






FTC Toolbar






Social Sites






Register




 
Ford Truck Club Forum > FORD F-100 | F-150 SERIES > 1992-1996 Ford F150



Welcome to FordTruckClub.net
Welcome to FordTruckClub.net, the internet's premier Ford truck community! You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view discussions and access other forum features. By joining our free online community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free so please, join our community today!

Forgot your password? click here.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 2nd, 2012, 07:44 PM
rusty001's Avatar
rusty001 rusty001 is offline
 

Join Date: Dec 2012
Location: Calgary Alberta Canada
Posts: 1
Likes : 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default RPM issue & starting issue

Hi,

Has anyone ever had this problem? When I pull away from a stop and shift into second gear (or shifting into any gear) I push the clutch in but the RPM's do not drop. As a result I get a clunk when the clutch engages. Doesn't matter what the RPM's are. It does it at any RPM range

My starting issue is intermittent. When the truck seems to be at an incline with the nose higher than the back it won't start. Had it towed to a garage twice and it started fine both times when it came off the tow truck. As a result the machanic can't tell me anything. Can anyone help me?
  #2  
Old December 2nd, 2012, 08:00 PM
Booba5185's Avatar
Booba5185 Booba5185 is offline
 

Join Date: Dec 2011
Location: Ava, MO
Posts: 2,705
Images: 747
Likes : 13
Liked 31 Times in 28 Posts
Default

Without knowing what engine you are working with, I'd start with the TPS. Tell me what engine you are working with and I'll tell you how to test the TPS. If the TPS tests good, manually move the throttle linkage and make sure it's not getting hung up.


89 F-150 5.0l AOD 2x4, 3.55 LS(+4), Converted to HO Roller, 3g Alt, GT40Ps, Y-pipe, Rerouted PCV, Dual Taurus E-fans, Explorer Injectors, Remote ICM, DIY Cold air, Rubber Vacuum System, Tranny cooler, Remote Tranny filter, Saginaw P\S swap, F350 Brakes, more.




Thread Tools
Display Modes


(View-All Members who have read this thread : 9
BigBlue79 , bikertrash3531 , Booba5185 , cmarsengill , Juniorxo0 , michaelsnodgrass18 , rikard , Russo2 , rusty001

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wiring issue JimGreen 2009-2014 Ford F150
4 June 26th, 2013 10:24 PM
Running Issue RichardGunz 1992-1996 Ford F150
8 October 31st, 2012 11:04 AM
Lighting issue txweslawyer 1999-2007 Ford F250 | F350
1 October 19th, 2012 10:25 AM
Timing chain issue skatebowd 1997-2003 Ford F150
32 April 13th, 2012 11:10 AM
Flooding issue BigBlue79 1973-1991 Ford F150
26 October 17th, 2011 02:36 PM

Tags
issue , rpm , starting

Forum Jump









FordTruckClub.net is not authorized, endorsed or affiliated with the Ford Motor Company
or any of their subsidiaries. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company


Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.