Quantcast P1500 P062 VSS error codes - Page 2 - Ford Truck Club Forum




Home






Forum






Gallery






Garage






Blog






Arcade






Settings






New Posts






TOTM






Vote




Remember Me?
       Join for free!




Search






How-To's






Unanswered






FTC Toolbar






Social Sites






Register




 
Ford Truck Club Forum > FORD F-100 | F-150 SERIES > 2004-2008 Ford F150



Welcome to FordTruckClub.net
Welcome to FordTruckClub.net, the internet's premier Ford truck community! You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view discussions and access other forum features. By joining our free online community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free so please, join our community today!

Forgot your password? click here.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old November 13th, 2017, 05:59 PM
Sydney's Avatar
Sydney Sydney is offline
 

Join Date: Nov 2017
Posts: 8
Likes : 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

No, the two front ABS sensors don't send a signal to the speedo. I found a wiring diagram and it confirms VSS>RABS>PSOM>PCM

I have already swapped out the VSS in the rear diff and the PSOM. Now honing in on the RABS as process of elimination. Soon I will just drink heavily and rock back and forth sobbing
  #12  
Old November 13th, 2017, 06:39 PM
Sydney's Avatar
Sydney Sydney is offline
 

Join Date: Nov 2017
Posts: 8
Likes : 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

So doesn't appear that the VSS in the rear diff sends any signal to my speedo. I disconnected the new sensor in the diff and drove around. The speedo still functions. Only thing the sensor in the rear diff seems to affect is the ABS. When unplugged, I got a dummy light in the dash for ABS but speedo still works.
  #13  
Old November 13th, 2017, 06:43 PM
Sydney's Avatar
Sydney Sydney is offline
 

Join Date: Nov 2017
Posts: 8
Likes : 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay....disconnected the OSS. Speedo dead. Confirms that OSS sensor sends signal to speedo. Since this sensor was newly replaced, I guess my next step will be to check the tone wheel in the transmission?
  #14  
Old November 13th, 2017, 10:36 PM
glc's Avatar
glc glc is offline
 

Join Date: Jul 2012
Location: Joplin MO
Posts: 788
Likes : 2
Liked 27 Times in 24 Posts
Default

It's possible the new sensor is defective, or there's a wiring issue between it and wherever it goes.

2003 F-150 XL RCSB 2wd 4.2 5 speed 3.55 LS


« '06 5.4 running rough TECHRON to the rescue | There is no next thread »
Thread Tools
Display Modes


(View-All Members who have read this thread : 5
glc , harrison28 , JSoko , Klitch , Sydney

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error codes P0171, P0341, P0346 nukemeanster 2009-2014 Ford F150
5 June 27th, 2013 11:10 PM
Error codes P0012 and p0022 paverman 2009-2014 Ford F150
14 June 27th, 2013 08:49 AM
Codes! JCruz 1973-1991 Ford F150
3 January 29th, 2013 10:50 PM
Network flaw causes scary Web error BigT67 General Discussion
0 January 16th, 2010 01:07 AM

Tags
codes , error , p062 , p1500 , vss

Forum Jump









FordTruckClub.net is not authorized, endorsed or affiliated with the Ford Motor Company
or any of their subsidiaries. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company


Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.