Quantcast 1969 f100 240 ignition issues - Ford Truck Club Forum




Home






Forum






Gallery






Garage






Blog






Arcade






Settings






New Posts






TOTM






Vote








Search






How-To's






Unanswered






FTC Toolbar






Social Sites






Log Out




 
Ford Truck Club Forum > FORD F-100 | F-150 SERIES > 1948-1983 Ford F100



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old May 14th, 2019, 10:13 PM
green machine's Avatar
green machine green machine is offline
 

Join Date: May 2019
Posts: 1
Likes : 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default 1969 f100 240 ignition issues

Recently bought this truck a old Montana forest service truck.It ran when I got it, but not very well. I put a new carb on it and it was running pretty good. I drove it 20 miles, shut it down for 5 minutes and it would not restart. After a 65 dollar tow bill got it home. I did not have any spark. It had point conversion dynalife solid state kit so I took that out and put the old points back in that were in the glove box. I did get the truck to start, but it is only firing on cylinder 1 and 5. New plugs and coil. Power at coil is 6-7 volts. New battery. Not sure what is going on. Do I have a low voltage issue, bad plug wires and bad distributor? There is not that much to it, but haven't figured it out yet.
Thanks,
  #2  
Old May 15th, 2019, 12:40 AM
glc's Avatar
glc glc is offline
 

Join Date: Jul 2012
Location: Joplin MO
Posts: 1,148
Likes : 2
Liked 115 Times in 111 Posts
Default

I believe that's normal - there is a ballast resistor that drops the voltage after it starts. I'd change the plug wires, cap, and rotor on general principles.

2003 F-150 XL RCSB 2wd 4.2 5 speed 3.55 LS
The Following User Likes This Post:
harrison28 (May 15th, 2019)


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


(View-All Members who have read this thread : 5
glc , green machine , harrison28 , JedCrone , Russellhenry24

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn signal issues 79 F100 Terrance 1948-1983 Ford F100
1 February 1st, 2018 01:10 PM
OEM wiring harness 1969 F100 pasford 1948-1983 Ford F100
1 July 4th, 2013 09:03 AM
how do i remove ignition lock ? joe250 1973-1991 Ford F150
11 April 22nd, 2013 08:32 AM
1969 Camaro - ACDelco - Ignition and Oil Change - LS Two Guys Garage Two Guys Garage 0 April 3rd, 2013 10:51 AM
ignition problems. Motormike 1948-1983 Ford F100
5 November 14th, 2012 09:37 AM

Tags
1969 , 240 , f100 , ignition , issues

Forum Jump






   Current Advertisers Privacy Policy FAQ Home Blog Archive Top



FordTruckClub.net is not authorized, endorsed or affiliated with the Ford Motor Company
or any of their subsidiaries. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company


Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.