Quantcast This vexes me... - Ford Truck Club Forum




Home






Forum






Gallery






Garage






Blog






Arcade






Settings






New Posts






TOTM






Vote




Remember Me?
       Join for free!




Search






How-To's






Unanswered






FTC Toolbar






Social Sites






Register




 
Ford Truck Club Forum > FORD F-100 | F-150 SERIES > 1992-1996 Ford F150



Welcome to FordTruckClub.net
Welcome to FordTruckClub.net, the internet's premier Ford truck community! You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view discussions and access other forum features. By joining our free online community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free so please, join our community today!

Forgot your password? click here.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old November 17th, 2018, 10:03 PM
frank5079's Avatar
frank5079 frank5079 is offline
 

Join Date: Feb 2017
Location: Winchester, KY
Posts: 8
Likes : 0
Liked 1 Time in 1 Post
Default This vexes me...

I am totally vexed!!! Ever since I finished my 351 swap, I have had this belt squeal problem.* I have new idler and tensioner pulleys, smog pump eliminator pulley, new water pump, new power steering pump and pulley, plus a new belt. When I start the engine, the belt screeches and the alternator* doesn't show a charge. It'll read 10.2 volts. Now I can pull the alternator plug and the screech goes away. Or I can use my battery charger and while the engine is running, move the selector switch up two clicks from 2 amps/trickle charge to 40 amps and the belt screeching stops and the voltmeter will read 14.6 volts. I have replaced the alternator three times(new units, not reman) and this time I even tried replacing the voltage regulator to a soft start unit and still have the same belt screech problem.....I'm really lost at this point..please help!!!!


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


(View-All Members who have read this thread : 7
bronco40 , Curlewis , E250notF , frank5079 , FrankCoosy , glc , harrison28


Tags
vexes

Forum Jump









FordTruckClub.net is not authorized, endorsed or affiliated with the Ford Motor Company
or any of their subsidiaries. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company


Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.